Ullman PR nyrekryterar två konsulter 

Ullman PR rekryterar två PR-konsulter, Felicia Freedman Skiöld och Josefine Wetterwik. Rekryteringen kommer framförallt att stärka upp byråns erbjudande inom digital PR och sociala medier

Felicia Freedman Skiöld anställs som PR-konsult på Ullman PR och är utbildad journalist vid Luleå tekniska universitet. Därifrån har hon en kandidatexamen i Medie- och kommunikationsvetenskap. Hon praktiserade på Ullman PR under sitt sista år vid universitetet, hösten 2017 och har där efter fortsatt på byrån. Felicia är uppvuxen i Arvidsjaur men har sedan 2017 haft sin bas i Stockholm.  Felicia har tidigare arbetserafarenhet som journalist.

Ullman PR rekryterar även PR-konsult Josefine Wetterwik, som under våren 2018 också praktiserat på byrån vid sidan av sina studier. Josefine har utbildat sig inom Reklam och PR vid Stockholms universitet och fick sin examen våren 2018 och kommer fortsättningsvis att jobba heltid på Ullman PR. Josefine har tidigare erfarenheter som säljare och konsult inom retailbranschen.


- Ullman PR vill bredda kompetensen inom digital PR. Därför har vi valt att anställa Josefine och Felicia. Felicia är Ullmans nya Sandra, som slutade vid årsskiftet. Båda har goda kunskaper inom digital marknadsföring och förstår både gamla och nya medier. Både Felicia och Josefine har under deras tid som praktikanter visat att de med starkt driv alltid visar på goda resultat. Vi tror att rekryteringen kommer att väga upp våra äldre och mer erfarna konsulter, för nya och kreativa perspektiv.
Det kommer att stärka byråns position och innebär en möjlighet för oss att bredda och utveckla vårt erbjudande, säger VD Harald Ullman.

Läs mer om våra nya PR-konsulter i kontaktbeskrivningarna 

 

Ullman PR på konferens med 3AW i Rom 

Den 14 till 18 juni deltog Ullman PR på konferens med det internationella PR-nätverket 3AW. Konferensen anordnas vartannat år och Ullman PR deltog för andra gången. På plats var även representanter från olika PR-och kommunikationsbyråer världen över. Sammanlagt var det ungefär 50 deltagare från 23 olika länder. 

Tanken med konferensen är att alla i nätverket ska få träffas och ta del av varandras braschkunskaper och erfarenheter. Då Ullman PR jobbar med flera internationella kunder var detta en unik chans att få nätverka och ta hjälp av våra kollegor i andra länder. Genom detta har vår lilla PR-byrå i Stockholm en stor möjlighet att hjälpa våra kunder att nå ut i andra länder än i Sverige. Särskilt goda relationer skapades med våra kollegor i Indien, Kina, Ryssland, England, Tyskland och Spanien.

Vi på Ullman ser fram emot att fortsätta arbeta utanför Sveriges gränser och på så sätt hjälpa våra kunder att nå sina mål. 

Mer om det internationella PR-nätverket 3AW hittar du här.

Här på bild med med Miquel Àngel Rodriguez Caveda, Global COO 3AW

Axel har nu börjat som praktikant hos Ullman PR 

Axel studerar i Lund där han går programmet Strategisk kommunikation och digitala medier. Nu i sommar kommer han att vara praktikant hos oss. Ämnet strategisk kommunikation är brett där områden som marknadsföring och PR faller in. Intresset för PR har funnits länge hos Axel då han varit intresserad av kommunikation och retorik sen en längre tid tillbaka. Hos oss på Ullman PR hoppas han kunna lära sig mer inom bland annat PR och krishantering. Vid sidan om plugget arbetar Axel som Student brand manager för Adwyse och på fritiden umgås han med vänner och spelar handboll. 

-Det ska bli hur kul som helst att få praktisera hos Ullman PR och jag ser fram emot att lära mig mer om branchen, säger Axel.

Maja är ny praktikant på Ullman PR 

Maja läser sin andra termin på JMG:s journalistutbildning vid Göteborgs universitet och ska nu praktisera på Ullman PR de två sista veckorna av terminen. Inom journlistutbildningen lär man sig framförallt skrivande men fokuserar också mycket på kontakt med andra människor och medielandskapet i stort. Media och PR är något som alltid har intresserat Maja och att jobba med andra människor är det hon trivs bäst med. Utöver skolan jobbar Maja som Wings Team Member på RedBull och där har hon fått upp ögonen för marknadsföring. När Maja är ledig umgås hon helst med sina vänner och sin familj. 

– Jag har alltid varit nyfiken på PR och vet att jag vill jobba med någon slags marknadsföring inom media i framtiden. Så min tid på Ullman PR ska verkligen blir intressant och lärorikt, säger Maja.