Ullman PR var med när första WED-priset delades ut 

WED-Förbundet har varit en av Ullman PR:s kunder sedan i våras. Vi har tidigare hjälpt till med att anordna seminarium för läkare. Nu har vi hjälpt till att instifta WED-priset för att uppmärksamma sjukdomen.

Under onsdagseftermiddagen delades det nyinrättade WED-priset ut till bästa läkare i Stockholms län gällande kunnighet och diagnosställande av patienter med WED/RLS (Willis-Ekbom Disease/Restless Legs). Priset gick till Dr Christian Carlström på Sophia Hemmets Neurlogoy Clinic. 

WED-priset inrättades av patientorganisationen WED-Förbundet med en jury bestående av Sören Hallberg, ordförande WED-Förbundet, Sten Sevborn i egenskap av specialist på sjukdomen samt docent Jan Ulfberg. Vem som helst har kunnat skicka in en nominering.

Prisutdelningen ägde rum i samband med WED-Förbundets informationsmöte i Stockholm som lockade över etthundra tal besökare. Dr Christian Carlström fick ta emot priset av landstingsrådet Ella Bohlin med motiveringen:

”Dr Christian Carlström brinner för att utveckla vården av WED/RLS –sjuka och hans enträgna arbete med att förbättra den medicinska behandlingen  har visat på goda resultat i behandling av sjukdomen.  Dr Carlström lyssnar på sina patienter och med hans utmärkta kunskaper har hans patienter fått verklig hjälp att förbättra sin livskvalitet.”

Det var en mycket tacksam Dr Christian Carlström som tog emot blommor och diplom av lanstingsrådet Bohlin på scenen i ABF-husets Z-salen.

- Att detta pris går till mig som neurolog visar verkligen att hus –och allmänläkare fortfarande har mycket att lära inom WED eller RLS. Förhoppningsvis kan detta vara ett steg i rätt riktning att uppmärksamma sjukdomen och underlätta livet för de drabbade.

Läs gärna mer om WED/RLS här. 

Dr Christian Carlström fick ta emot pris av landstingsrådet Ella Bohlin Dr Christian Carlström fick ta emot pris av landstingsrådet Ella Bohlin 

Sofie är ny praktikant på Ullman PR 

 

 

Sofie Hellström är Ullman PRs nya praktikant. Hon kommer praktisera hos oss åtta veckor under hösten 2018. Sofie Läser PR på Berghs School of Communication parallellt med praktiken. Sofies intresse för kommunikation och marknadsföring har länge varit ett stort intresse. 

-PR och marknadsöring är en bransch som aldrig kommer dö ut, företag behöver alltid nå ut med en ny produkt eller budskap. Därför är PR en självklar bransch för mig att jobba och utvecklas i, säger Sofie med ett leende på läpparna. 

Sofie beskriver sig själv som en nyfiken och kreativt lagd person som ofta reflekterar och analyserar sin omgivning. Egenskaper hon tror gynnar henne inom PR.  Hon funderar ofta över varför vissa kampanjer och varumärken lyckas gör ett stort genomslag och avtryck med sitt budskap. Hon hoppas på att få en större inblick in branchen med sin praktik och få tillämpa sina nya kunskaper från Berghs rakt in i praktiken. 

Vi hälsar Sofie välkommen och hoppas hon kommer trivas här hos oss på Ullman PR.

Många besökare till ME-center när vi ordnade öppet hus 

I onsdags hade vår kund Bragée kliniker öppet hus på deras ME-center. Under dagen utsåg även kliniken årets ME-patient som fick en prischeck på 10 000 kronor.

Det blev ett lyckat event i Garnisonen under onsdagseftermiddagen. Köerna till ME-vården har tidigare varit mycket långa, ofta över ett år. Därför har Stockholms läns Landsting beslutat att köerna måste kortas genom att öka anslagen till ME-vården. Det innebär att Bragée kliniker nu kan erbjuda patienter med kroniskt trötthetssyndrom vård inom bara några veckor. Detta ville kunden självklart uppmärksamma genom att bjuda in patienter och anhöriga.

Dagen började med en invigning där finanslandstingsrådet Irene Svenonius klippte ett band som skulle symbolisera de köer som nu kortats. Björn Bragée, medicinsk chef på Bragée kliniker pratade även om hoppet och att ME/CFS, med rätt hjälp, är en sjukdom som man faktiskt kan leva med.

Efter invigningen bjöds anhöriga och patienter upp till kliniken för öppet hus och prova olika stationer. På stationerna kunde man få testa olika behandlingar för ME/CFS och samtala med personalen.

Det kom ungefär 250 besökare.

Läs mer om Bragée kliniker och sjukdomen ME/CFS här.

Landstingsråd Irene Svenonius klipper köerna 

Björn "Arga Doktorn" Bragée om ME/CFS

Nittsjö Keramik på Formex 2018 

Har ni vägarna förbi Formexmässan rekommenderar vi att ni går förbi vår fantastiska kund Nittjö Keramik som är på plats som vanligt. Där visar de inte bara höstens nyheter utan har även väckt nytt liv i gamla favoriter från förr. Ni hittar dem i monter  13:31

Nittsjö Keramik är en av Sveriges äldsta hantverksföretag och har sedan slutet av 1800-talet har fabriken tillverkat keramik. De har sedan dess blivit en klassiker inom svensk keramik, liksom en självklar detalj i de svenska hemmen. Inte sällan stöter man på någon av Nittsjös produkter på sommarens loppisar eller auktioner. Och nästan alla känner någon som har en kruka eller vas av Nittsjö keramik i sina ägor.

Utöver sina gamla klassiker, uppmärksammas Nittsjö ofta för sina Luvnissar, där det varje år tillkommer nyheter till samlingen. I år är inget undantag och årets Luvnissar är designade av Elaine Westh.

Ullman PR är mycket glada att få arbeta med Nittsjö Keramik och hjälper till med allt ifrån sociala medier, pressmeddelanden och annan typ av PR. 

Pssst ni har väl inte missat Nittsjös fina vas är med i Sommar med Ernst. Ni hittar klippet här. Och den fina vasen Globo hittar ni här. 

https://nittsjokeramik.se/